Oogstweg 11 8256 SB Biddinghuizen

Kydex

 • Ruim 40 jaar ervaring
 • ISO Gecertificeerde producten
 • Hoge kwaliteit
 • Meedenkend
 • Maatwerk

Eén van de onze specialiteiten

Wilt u producten van Kydex laten vervaardigen? Dat komt goed uit! Dat is namelijk één van de vele specialiteiten van Polymess! Bel direct voor informatie over al onze mogelijkheden via 0321-333500. Eerst meer weten komen over de voordelen van zowel dit type kunststof als ons bedrijf? Lees dan snel verder!

Het bewerken van Kydex

Kydex behoort tot de thermoplastische kunststoffen. Dit betekent dat verhitting ervoor zorgt dat het materiaal zeer flexibel en dus makkelijk te bewerken wordt. Deze bewerking verloopt als volgt. Na verhitting wordt het kunststof over een mal vacuüm getrokken. Vervolgens laten we het materiaal afkoelen, zodat het hard wordt. De volgende stap bestaat uit een kundige afwerking. Overtollig materiaal wordt verwijderd door middel van handmatig of machinaal frezen. Ten slotte kunnen nog meerdere onderdelen aan elkaar bevestigd wordt. In het geval van Kydex gebeurt dit door middel van lijm.

De voordelen op een rijtje

De populariteit van Kydex neemt gestaag toe. En dat is niet zo vreemd, aangezien het een type kunststof is dat talrijke voordelen kent. Zo is het erg makkelijk en snel te bewerken. Dat is niet alleen handig voor ons, maar ook nog eens financieel aantrekkelijk voor u. Bovendien zijn alle vormen mogelijk, zelfs de meest extreme. Inclusief zeer scherpe randen. En wist u al dat Kydex zeer sterk is? En dat hardnekkige vlekken met de juiste reinigingsmiddelen eenvoudig verwijderd kunnen worden, zonder dat het materiaal ook maar enigszins aangetast wordt? Bovendien is dit type kunststof uitstekend bestand tegen talrijke chemicaliën. Deze voordelen maken dat Kydex veel gebruikt wordt voor bijvoorbeeld machine-omkastingen en voor producten die regelmatig worden verplaatst en dus tegen een stootje moeten kunnen.

Waarom kiezen voor Polymess?

Kydex dus. Maar waarom zou u voor de bewerking ervan juist voor Polymess kiezen? Onder meer omdat wij inmiddels zo’n 30 jaar ervaring hebben in het bewerken van kunststof. Maar er zijn nog meer redenen om juist van onze dienstverlening gebruik te maken. Kijk maar:

 • Zowel ons advies als het eindresultaat zijn volledig op maat
 • Wij produceren onze matrijzen zelf, hetgeen u financieel voordeel oplevert
 • Kennis van alle voorkomende soorten kunststof
 • De meeste geavanceerde bewerkingstechnieken
 • Wij zijn ISO 9001:2008 gecertificeerd, erkende kwaliteit dus!

Polymess heeft in de afgelopen 40 jaar een gigantische knowhow opgebouwd in het vacuümvormen van vele thermoplastische materialen voor meer dan 500 verschillende toepassingen.

Schakel dé specialist in

Wilt u meer informatie over de voordelen of mogelijke toepassingen van Kydex? Of wilt u ons direct inschakelen voor het bewerken ervan? Bel ons dan via 0321-333500 of stuur een mailtje naar info@polymess.nl. Met Polymess heeft u dé specialist op het gebied van Kydex gevonden!

Matrijzenmaker voor kunststof
Contact opnemen

Vraag een offerte of meer info aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.