Oogstweg 11 8256 SB Biddinghuizen

Kydex thermoplastische kunststof

  • Ruim 40 jaar ervaring
  • ISO Gecertificeerde producten
  • Hoge kwaliteit
  • Meedenkend
  • Maatwerk

Kydex® is een thermoplastische kunststof met een aantal opmerkelijke eigenschappen. Praktijkvoorbeelden hebben inmiddels uitgewezen dat het materiaal zich bijzonder snel laat opwarmen en vormen, hetgeen tot aanzienlijke kostenreductie kan leiden. Daarnaast is een zeer nauwkeurige tolerantie op de afmetingen van het eindproduct te vermelden. Extreme vormen en zeer scherpe hoeken zijn met dit opmerkelijke materiaal mogelijk.

Eigenschappen Kydex®

Kydex® platen zijn buitengewoon slagvast en praktisch onverwoestbaar. Bovendien is het Kydex® bestand tegen een hele reeks agressieve chemicaliën. Daarnaast is het materiaal zelfdovend en hittebestendig. Hardnekkige vlekken en bijvoorbeeld graffiti kunnen moeiteloos met agressieve reinigingsmiddelen worden verwijderd, zonder verkleuring, verbleking of beschadiging van het oppervlak van de thermoplastische kunststof.

Toepassingsvoorbeelden Kydex®

Kydex® is uitermate geschikt voor duurzame producten in sanitair-blocs, als machineomkasting en in de technische en medische toepassing. Met name voor panelen die bloot staan aan intensief verkeer, maar ook producten die regelmatig worden verplaatst of worden getransporteerd, kunnen uitstekend van deze stootvaste thermoplastische kunststof worden vervaardigd.

Verbinden

Kydex® kan gelijmd worden met speciale tweecomponenten lijm.

Contact opnemen

Vraag een offerte of meer info aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.