Oogstweg 11 8256 SB Biddinghuizen

Polycarbonaat

 • Ruim 40 jaar ervaring
 • ISO Gecertificeerde producten
 • Hoge kwaliteit
 • Meedenkend
 • Maatwerk

Doe uzelf een groot plezier!

Wilt u polycarbonaat laten bewerken? Doe uzelf dan een groot plezier en kies voor de ervaring van Polymess! Al zo’n 40 jaar staan wij bekend om onze expertise op het gebied van kunststofbewerking. Maar om polycarbonaat in elke gewenste vorm te kunnen gieten, is er meer nodig dan alleen de juiste kennis en goede opgeleide vakmensen. De meest geavanceerde apparatuur bijvoorbeeld. En ook die is bij Polymess ruimschoots aanwezig. We vertellen u hieronder graag meer over, net als over de voordelen van polycarbonaat.

Prachtig polycarbonaat

Polycarbonaat (ook wel PC genoemd) behoort tot onze favorieten kunststoffen. Hier kunt u twee zaken uit afleiden. Ten eerste dat wij echte liefhebbers zijn van alles wat met kunststof te maken heeft. Want zeg nu zelf: hoe vaak komt u in het dagelijks leven nou iemand tegen die er favoriete kunststofsoorten op nahoudt? En ten tweede dat polycarbonaat veel voordelen kent. Zo is het materiaal makkelijk en snel te bewerken. Dit is ook voor u erg gunstig: een kort en efficiënt bewerkingsproces betekent namelijk een aantrekkelijke prijs. Tegelijkertijd is dit type kunststof bijzonder stevig en prima bestand tegen hoge temperaturen, hetgeen zeker niet geldt voor veel andere soorten.

Talrijke toepassingen

Polycarbonaat is doorzichtig, wat het materiaal geschikt maakt voor zeer specifieke toepassingen. Enkele voorbeelden hebben we hier voor u op een rijtje gezet:

 • Veiligheidsbrillen
 • Helmen en helmvizieren
 • Cd’s en dvd’s
 • Politieschilden
 • Drinkflessen en andere (voedings)verpakkingen

Wilt u één van deze producten laten produceren? Onze mensen staan voor u klaar. Staat uw toepassing hier niet tussen? Geen probleem. PC biedt nog meer mogelijkheden, die wij graag met u bespreken. U bereikt ons voor vrijblijvend advies via onderstaande contactgegevens.

Onze werkwijze

Het bewerken van polycarbonaat, hoe werkt dat eigenlijk? Hiervoor gebruiken wij een techniek die thermoplasten heet. Hierbij wordt het materiaal verhit, waardoor het flexibel wordt. Vervolgens wordt het vacuüm getrokken over een mal en laten we het afkoelen en hard worden. Overigens produceren wij de mal altijd zelf, zodat wij u snel van dienst kunnen zijn, ook bij grote opdrachten. Vervolgens werken wij het product netjes voor u af, bijvoorbeeld door (machinaal) te frezen. Moeten er meerdere elementen aan elkaar bevestigd worden? Dat doen wij via polycarbonaatlijm.

Polymess heeft in de afgelopen 40 jaar een gigantische knowhow opgebouwd in het vacuümvormen van vele thermoplastische materialen voor meer dan 500 verschillende toepassingen.

Bel ons!

Wat mogen wij voor u betekenen? Vrijblijvend advies over de verschillende typen PC? Of heeft u direct een opdracht voor ons die om vakkundig maatwerk vraagt? U hoeft het maar te laten weten. Bel of mail ons vandaag nog! Dan kan via 0321-333500 of info@polymess.nl. Polycarbonaat is in kundige handen bij Polymess!

Matrijzenmaker voor kunststof
Contact opnemen

Vraag een offerte of meer info aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.