Oogstweg 11 8256 SB Biddinghuizen

Polystyreen

 • Ruim 40 jaar ervaring
 • ISO Gecertificeerde producten
 • Hoge kwaliteit
 • Meedenkend
 • Maatwerk

Hier zit u goed!

Bent u op zoek naar een bedrijf dat polystyreen snel en voordelig voor u kan bewerken tot elke gewenste vorm? Dan zit u goed bij Polymess! Al tientallen jaren levert Polymess hoogwaardige kunststof producten op maat aan zeer uiteenlopende branches. Hoe wij dat doen? U leest het verderop. Maar laten we eerst polystyreen eens onder de loep nemen. Want wat zijn eigenlijk de eigenschappen en toepassingen van dit materiaal?

Polystyreen: eindeloze mogelijkheden

Polystyreen is een stevige, maatvaste en transparante soort kunststof. Het wordt veelvuldig gebruikt, onder meer gebruikt voor reclameverlichting, displays, speelgoed en als verpakkingsmateriaal in de voedingsbranche. De populariteit van het materiaal is alleszins verklaarbaar. Zo is polystyreen erg voordelig. Niet alleen het materiaal zelf, maar ook de bewerking ervan. Dit doen wij namelijk snel en efficiënt met een techniek die thermoplasten heet. Hierbij wordt verhitting gebruikt om het kunststof flexibel te maken, waarna het over een mal gezogen wordt en de gewenste vorm aanneemt. Na afkoeling, afwerking (door te frezen) en eventueel het aan elkaar lijmen of lassen van meerdere onderdelen, is het product klaar voor gebruik!

Wat polystyreen nog meer erg aantrekkelijk maakt, is dat er verschillende uitvoeringen van het materiaal verkrijgbaar zijn. Additieven maken het mogelijk om het materiaal slagvaster te maken, beter bestand te laten zijn tegen uv-straling of om de mechanische eigenschappen ervan te verbeteren. Polymess informeert u graag over alle opties!

Maatwerk is onze missie

Eén van de belangrijkste pijlers waarop het succes van ons bedrijf rust, is dat wij altijd maatwerk leveren. Dit doen wij gedurende het hele proces, van advies tot afwerking. Dit betekent bijvoorbeeld dat u ook bij ons terecht kunt voor het uitwerken van een ontwerp en professioneel advies over welk materiaal daar het beste bij past. Daarbij houden we met alle relevante factoren rekening. Denk aan de functie en de belasting van het product, maar natuurlijk ook uw budget. Wij denken met u mee en weten zo altijd tot een optimale oplossing te komen. Maar er zijn nog talrijke andere reden om voor het bewerken van (bijvoorbeeld) polystyreen gebruik te maken van Polymess. Lees maar mee:

 • Zo’n 40 jaar ervaring in de kunststofbewerking
 • Scherpe prijzen, bijvoorbeeld omdat wij zelf matrijzen maken
 • Zeer goed gekwalificeerde vakmensen
 • Het gebruik van de meest moderne technieken
 • Wij zijn ISO 9001:2008 gecertificeerd

Polymess heeft in de afgelopen 40 jaar een gigantische knowhow opgebouwd in het vacuümvormen van vele thermoplastische materialen voor meer dan 500 verschillende toepassingen.

Meer informatie over onze mogelijkheden met polystyreen?

Wilt u ons polystyreen laten bewerken? Of wilt eerst extra informatie over alle mogelijkheden? Bel of mail ons dan! Dan kan via 0321-333500 of info@polymess.nl. Polystyreen en Polymess: een gouden combinatie!

Matrijzenmaker voor kunststof
Contact opnemen

Vraag een offerte of meer info aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.