Oogstweg 11 8256 SB Biddinghuizen

Polytheen bewerking

 • Ruim 40 jaar ervaring
 • ISO Gecertificeerde producten
 • Hoge kwaliteit
 • Meedenkend
 • Maatwerk

Voor polytheen bewerking

Wanneer u op zoek bent naar een bedrijf dat is gespecialiseerd in polytheen bewerking, dan bent u hiervoor bij Polymess aan het juiste adres. Wij zijn al meer dan 40 jaar experts in het bewerken van plastic en kunststoffen, waaronder polytheen. Dit wordt ook weleens polyethyleen genoemd. Het is een van de meest gebruikte materialen ter wereld en door verwarming is bewerking zeer goed mogelijk. Schakel ons vakmanschap snel in!

Diverse technieken mogelijk

De bewerking van polytheen is een relatief helder proces. Na verhitting wordt het vormbaar. Is het afgekoeld, dan neemt het een vaste vorm aan. Met behulp van matrijzen kan het in het gewenste model worden gebracht. Qua polytheen bewerking is vacuümvormen ook mogelijk. Daarvoor wordt een soort met een hoge dichtheid gebruikt. Tevens kan lassen gebruikt worden om kunststoffen met elkaar te verbinden. Lijmen is helaas geen optie.

Wij denken met u mee

Er zijn vele soorten polytheen met verschillende mechanische en chemische eigenschappen, die afhankelijk zijn van de dichtheid. Welke soort geschikt is voor uw product, bespreken we graag samen met u. Hierover denken we met plezier met u mee, zelfs al in de ontwerpfase. Een aantal aandachtspunten voor polytheen:

 • Het heeft in veel gevallen een groot temperatuurbereik en kan dus tegen extreme hitte of kou.
 • Het is zeer geschikt voor omvorming en bewerking.
 • Het neemt weinig water op.
 • Het is bestand tegen veel oplosmiddelen.
 • Het heeft een grote krimpfactor, waar in het ontwerp rekening mee gehouden moet worden.

Vaak is het mogelijk om de gunstige eigenschappen van materialen met elkaar te combineren. Dit kan in een mix of als twee lagen in een plaat kunststof. Onze vakmensen vertellen u graag meer over deze bewerking.

Polymess heeft in de afgelopen 40 jaar een gigantische knowhow opgebouwd in het vacuümvormen van vele thermoplastische materialen voor meer dan 500 verschillende toepassingen.

U kiest toch ook voor ons?

Containers, bekledingen, plastic flesjes; er wordt meer van polytheen gemaakt dan u denkt. Dit materiaal leent zich goed voor bewerking en heeft veel positieve eigenschappen. Wilt u weten of het ook geschikt is voor uw product? Neem dan snel contact met ons en we bespreken dit graag met u. U kunt bellen naar 0321-333500 om een van onze vakmensen persoonlijk te spreken. Wilt u liever een e-mail sturen, dan kan dit naar info@polymess.nl. Bij ons kiest u voor de beste polytheen bewerking.

Matrijzenmaker voor kunststof
Contact opnemen

Vraag een offerte of meer info aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.