Oogstweg 11 8256 SB Biddinghuizen

Thermovorming

 • Ruim 40 jaar ervaring
 • ISO Gecertificeerde producten
 • Hoge kwaliteit
 • Meedenkend
 • Maatwerk

Kwaliteit in kunststof

Polymess B.V. is gespecialiseerd in thermovorming. Met deze techniek worden kunststof platen met grote hitte vervormd om deze te kunnen bewerken en verwerken tot eindproduct. Daarbij is haast niets ondenkbaar. Wij beoefenen deze techniek al meer dan 40 jaar en kunnen dankzij onze ervaring al vanaf de ontwerpfase met u meedenken over het product dat u wilt laten maken en u adviseren over welke specifieke materialen daarvoor het meest geschikt zijn. Wilt u meer weten over thermovorming en hoe Polymess u daarbij van dienst kan zijn? Op deze pagina vindt u meer informatie. Uiteraard kunt u ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om een afspraak te maken!

Hoe werkt het?

Bij thermovorming wordt een kunststof plaat dusdanig verhit, dat deze flexibel wordt en gevormd kan worden. De plaat wordt vervolgens door middel van vacuüm om een matrijs heen gezogen, waardoor de ruimte tussen het kunststoffen materiaal en de matrijs verdwijnt. Vervolgens, wanneer het kunststof is afgekoeld, ontstaat de uiteindelijke vorm. Tot slot volgt de nabewerking en wordt het overtollige kunststof weggefreesd. Met als gevolg een kwalitatief hoogstaand eindproduct.

Verschillende toepassingen van thermovorming

De matrijzen voor het thermovorming produceert Polymess zelf. Dit is ook meteen uw voordeel: doordat wij deze zelf kunnen maken, bespaart u veel geld. Tevens bent u ervan verzekerd dat wij rekening houden met uw wensen. Kom gerust eens een kijkje nemen naar ons proces van thermovorming! De producten die door ons worden vervaardigd, worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Denk onder andere aan:

 • Afdek – en beschermkappen
 • Kappen voor zonnehemels
 • Zittingen en rugleuningen voor rolstoelen
 • Kappen ten behoeve van behandelstoelen voor tandartsen
 • Eetplateaus voor in de foodindustrie

U ziet het: u kunt het zo gek niet bedenken of thermovorming is inzetbaar voor de bewerking en toepassing van kunststof. Zo zijn wij dienstbaar in veel verschillende sectoren. Denkt u dat wij u met onze techniek in thermovorming van dienst kunnen zijn? Dan plannen wij graag een afspraak met u in om te bepalen of en hoe uw ideeën realiseerbaar zijn. Via onderstaande contactgegevens kunt u een vrijblijvende afspraak met Polymess maken.

Polymess heeft in de afgelopen 40 jaar een gigantische knowhow opgebouwd in het vacuümvormen van vele thermoplastische materialen voor meer dan 500 verschillende toepassingen.

Vrijblijvende afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken met Polymess? Dat kan! U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 0321-333500 of per e-mail via info@polymess.nl. Kom gerust een kijkje nemen voor voorbeelden van onze werkwijze op het gebied van thermovorming!

Matrijzenmaker voor kunststof
Contact opnemen

Vraag een offerte of meer info aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.