Oogstweg 11 8256 SB Biddinghuizen

Vacuumvormen

 • Ruim 40 jaar ervaring
 • ISO Gecertificeerde producten
 • Hoge kwaliteit
 • Meedenkend
 • Maatwerk

Specialist in vacuumvormen

Polymess B.V. is een dynamisch bedrijf dat door middel van vacuumvormen de meest uiteenlopende kunststof materialen kan bewerken. Dankzij onze meer dan adequate technologische kennis en geavanceerde apparatuur bent u bij ons aan het juiste adres voor hoogwaardige kunststof producten, vervaardigd met de techniek die vacuumvormen heet. Op deze pagina leest u meer over deze geavanceerde methode, de toepassingen ervan en hoe Polymess B.V. u hierbij van dienst kunt zijn.

Wat is vacuumvormen?

Vacuumvormen, ook wel dieptrekken genoemd, is een techniek om kunststof platen in een bepaalde vorm te trekken. De kunststof plaat wordt verwarmd, zodat deze vormbaar wordt. Vervolgens wordt de kunststof in een mal (ook wel matrijs genoemd) gezogen, waarna deze vacuum wordt getrokken. De kunststof zit hierdoor strak om de matrijs heen. Dit laten we vervolgens afkoelen, zodat het plastic afgewerkt kan worden. De techniek van vacuumvormen is uitermate geschikt voor de productie van allerlei functionaliteiten.

Toepassingsmogelijkheden van vacuumvormen

De toepassingsmogelijkheden van deze techniek zijn eindeloos en worden onder andere gebruikt in de automotive sector, agrarische sector, elektronicahandel, woningbouw en recreatie-industrie. Denk bijvoorbeeld aan afschermkappen, kappen bevestigd aan de zonnebank, hulpmiddelen in de zorgsector en kunststof kappen ten behoeve van behandelingsstoelen voor tandartsen. U ziet het: de mogelijkheden van vacuumvormen zijn zeer divers.

Waarom kiezen voor Polymess?

Polymess B.V. heeft alles in huis om u van dienst te kunnen zijn op het gebied van kunststof bewerkingen. Waarom u voor Polymess kiest? Dat zetten we graag voor u op een rij:

 • Kunststofverwerking van hoogwaardige kwaliteit
 • Al 40 jaar gespecialiseerd
 • Praktijkgerichte knowhow
 • Geklasseerde apparatuur
 • Maatwerk oplossingen

U ziet het: u bent bij ons aan het beste adres. Onze kennis reikt ver en deze zetten wij dan ook op innovatieve wijze in. Waar ook meteen uw voordeel ligt. Danzkij onze geavanceerde productietechnieken kunnen wij de kosten in de hand houden. Graag bekijken wij hoe wij voor u producten kunnen ontwikkelen, afgestemd op uw wensen.

Polymess heeft in de afgelopen 40 jaar een gigantische knowhow opgebouwd in het vacuümvormen van vele thermoplastische materialen voor meer dan 500 verschillende toepassingen.

Vrijblijvend contact opnemen

Bent u na het lezen van deze pagina benieuwd of vacuumvormen geschikt is voor toepassingen binnen uw bedrijf? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Polymess. U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak op telefoonnummer 0321-333500 of mailen naar info@polymess.nl. Graag bespreken wij met u de mogelijkheden van vacuumvormen!

Vacuumvormen
Contact opnemen

Vraag een offerte of meer info aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.