Oogstweg 11 8256 SB Biddinghuizen

Vacuümvormmatrijzen maken

 • Ruim 40 jaar ervaring
 • ISO Gecertificeerde producten
 • Hoge kwaliteit
 • Meedenkend
 • Maatwerk

Een kunststof mal maken

Bij een kunststof mal maken komt meer kijken dan u denkt. Het vraagt bijvoorbeeld van de maker veel inlevingsvermogen en nauwkeurigheid. Gelukkig bent u dan bij Polymess aan het juiste adres. Doordat wij meer dan 40 jaar ervaring hebben, hebben we al meer dan 500 toepassingen mogen maken. De kunststof mal maken wij bij voorkeur zelf, zodat we u het maatwerk kunnen leveren dat u van ons mag verwachten. Ook kunnen we zo sneller en goedkoper werken.

Waarom is een mal nodig?

Bepaalde kunststoffen, ook wel thermoplasten, worden bij verhitting flexibel. Door ze daarna over een matrijs of mal te trekken of zuigen, wordt de gewenste vorm verkregen. Hiervoor is het wel nodig om een passende kunststof mal te maken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen lucht tussen de mal en het kunststof komt. Daarna laten we het materiaal koelen en krijgt het zijn definitieve vorm. We halen vervolgens overtollige en lelijke randen weg: uw product is klaar voor gebruik of montage!

Hoe maken we een matrijs?

Voor bovenstaand proces is een matrijs of mal vereist. We frezen deze uit een blok aluminium of gieten deze. Dit hangt af van hoe nauwkeurig er gewerkt moet worden en wat de vorm van het product is. Wordt de matrijs gemaakt met kunststof gieten, dan maken we eerst een houten model. Dat gieten we vervolgens af in aluminium. We nemen uw wensen altijd goed met u door, zodat we altijd de gewenste kunststof mal maken kunnen.

Voor het complete proces

Wij zijn niet het enige bedrijf dat een kunststof mal maken kan. Wel zijn we vrij uniek in onze complete aanpak: we begeleiden u al bij het ontwerp om zo tips te kunnen geven voor het productieproces. Ook kunnen we kunststof bewerken en nabewerken. Doordat we de matrijzen zelf maken en het gehele proces zelf in de hand houden:

 • Kunnen wij zeer scherpe en aantrekkelijke prijzen hanteren
 • Weet u zeker dat u bij ons maatwerk geleverd krijgt
 • Is het mogelijk om sneller te leveren dan anderen
 • Bent u ervan verzekerd dat we een kwalitatieve kunststof mal maken
 • Houden we rekening met de veiligheidseisen (ISO 9001:2008 certificering)

Polymess heeft in de afgelopen 40 jaar een gigantische knowhow opgebouwd in het vacuümvormen van vele thermoplastische materialen voor meer dan 500 verschillende toepassingen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Polymess is gespecialiseerd in het maken van producten van kunststof. Dat doen we voor vele branches, zoals de automotive en meubelindustrie en de foodsector. We leveren de beste kwaliteit doordat onze basis zeer solide is: we helpen u tijdens de ontwerpfase en kunnen zelf de kunststof mal maken. Wilt u hier meer over weten? Dan helpen wij u graag. Belt u hiervoor naar 0321-333500 of stuur een e-mail naar info@polymess.nl. We kunnen u dan precies vertellen wat u wilt weten over onze technieken en een kunststof mal maken.

Matrijs

Contact opnemen

Vraag een offerte of meer info aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.