Oogstweg 11 8256 SB Biddinghuizen

Dieptrekken / vacuümvormen

  • Ruim 40 jaar ervaring
  • ISO Gecertificeerde producten
  • Hoge kwaliteit
  • Meedenkend
  • Maatwerk

Kunststof vormen laten maken

Wanneer u een product wilt laten maken van kunststof, dan is vacuumvormen een veelgebruikte techniek. Wij van Polymess zijn hier al meer dan dertig jaar dé specialist in. Maar ook voor andere methoden dan vacuümvormen kunt u bij ons terecht. We kunnen ook thermoplasten of thermovormen bijvoorbeeld. Dit is afhankelijk van uw product en het gebruikte kunststof. Hier denken we in overleg graag met u over mee, zodat u het best mogelijke resultaat krijgt met vacuum vormen.

vacuumvormen

Hoe werkt vacuumvormen?

Vacuümvormen wordt ook weleens dieptrekken genoemd. Bij dit proces wordt een kunststof plaat verwarmd tot het visco-elastisch is. Dan is het te vormen. Hiervoor wordt het in of om een matrijs (mal) gezogen, waarmee we het kunnen vacuum vormen. Daardoor zit het kunststof strak om de matrijs heen. Deze matrijzen maken wij zelf ook. Het eindresultaat, dus het plastic om de matrijs, laten we afkoelen en bewerken we na. Zo werken wij, wanneer u bij ons kunststof vormen wil laten maken. We vertellen u graag meer hierover.

Over de toepassingsmogelijkheden

Of het nu om grote of kleine series gaat, vacuum vormen is vrijwel altijd geschikt. Het omslagpunt om voor een andere techniek dan vacuümvormen te kiezen, verschuift naar achteren naarmate het product groter wordt. Het is dan ook een populaire techniek voor producten van diverse kunststoffen. Ook zijn de investeringskosten voor vacuumvormen relatief laag. De matrijskosten zijn vrij laag, omdat er met minder druk wordt gewerkt en er slechts een enkele open mal nodig is om kunststof vormen te laten maken.

Waarom kiest u voor Polymess?

Wij zijn niet het enige bedrijf dat precies weet hoe vacuumvormen werkt of bij wie u kunststof vormen kunt laten maken. Daarom proberen wij u een stukje extra service te bieden:
· Wij denken al in de ontwerpfase met u mee voor het perfecte resultaat.

  • Omdat wij zelf vacuümvormen, kunt u rekenen op het beste maatwerk.
  • U kunt bij ons rekenen op 30 jaar ervaring met meer dan 500 gemaakte producten.
  • Onze prijzen zijn zeer scherp, dus u betaalt nooit te veel.
  • Ons bedrijf is ISO 9001:2008 gecertificeerd voor vacuum vormen.

Polymess heeft in de afgelopen 40 jaar een gigantische knowhow opgebouwd in het vacuümvormen van vele thermoplastische materialen voor meer dan 500 verschillende toepassingen.

Wilt u contact opnemen?

Heeft u een product in gedachten dat u door ons wilt laten uitwerken? Of wilt u meer weten over vacuumvormen? Dan staan wij van Polymess u graag te woord. U kunt op diverse manieren contact met ons opnemen. Via de telefoon kunt u ons persoonlijk spreken: 0321-333500 . Maar u mag ook een bericht achterlaten via ons contactformulier of u kunt een e-mail sturen naar info@polymess.nl. We vertellen u dan zo spoedig mogelijk meer over onze mogelijkheden voor vacuum vormen en kunststof vormen laten maken.

Contact opnemen

Vraag een offerte of meer info aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.