Oogstweg 11 8256 SB Biddinghuizen

Kaas en corrosie: einde aan een slecht huwelijk

  • Ruim 40 jaar ervaring
  • ISO Gecertificeerde producten
  • Hoge kwaliteit
  • Meedenkend
  • Maatwerk

Op zoek naar een ingenieuze oplossing

Het is een belangrijk nadeel van stellingen die van metaal zijn geproduceerd: corrosie. Ofwel het proces waarbij metalen onder invloed van water en zuurstof gaan roesten. Het zal u niet verbazen dat corrosie met name optreedt in ruimtes waar de luchtvochtigheidsgraad hoog is. Een voorbeeld daarvan is de plek waar kaas gerijpt wordt. Om te voorkomen dat de kaas uitdroogt, wordt de luchtvochtigheid hier stabiel gehouden op zo’n 90 procent. Kunststofbewerker Polymess kreeg vanuit de kaasbranche het verzoek om te onderzoeken of en op welke manier het mogelijk is om de corrosie op de metalen kaasstellingen tegen te gaan. Het bedrijf kwam met een ingenieuze oplossing.

Kunststofbekleding van kaasstellingen 1

Kunststofbekleding van kaasstellingen

Een kunststof huid

Om de ontwikkeling van corrosie een halt toe te roepen heeft Polymess, een bedrijf dat al zo’n dertig jaar actief is in de wereld van de kunststofbewerking, een beschermende kunststof ‘huid’ ontwikkeld. In tegenstelling tot metaal is kunststof niet vatbaar voor corrosie. Dit maakt het materiaal uitermate geschikt voor toepassingen in vochtige omgevingen. Zoals met alle producten die Polymess produceert, is ook de ‘kunststof huid’ volledig op maat te maken. Dit gebeurt door de kunststofbekleding te vacuümvormen en vervolgens af te werken door CNC te frezen. De grote nauwkeurigheid van deze werkwijze zorgt ervoor dat elk type stelling optimaal tegen roestvorming beschermd kan worden. Maar ook op het gebied van kleurgebruik is maatwerk mogelijk. Kunststof is eenvoudig in allerlei kleuren te produceren, wat betekent dat ook het uiterlijk van de kaasstellingen volledig afgestemd kan worden op de wensen van de klant.

Eenvoudig te vervangen

Hoewel de kunststoffen die door Polymess worden gebruikt altijd van hoogwaardige kwaliteit zijn, valt een beschadiging natuurlijk nooit volledig uit te sluiten. En ook daar is over nagedacht bij de ontwikkeling van het kunststof omhulsel. Dit bestaat namelijk uit verschillende losse delen, die eenvoudig aangebracht en vervangen kunnen worden.De mogelijkheid tot gedeeltelijke vervanging maakt de kunststof stelling ook vanuit financieel perspectief een aantrekkelijke optie.

Een beproefde combinatie

Kunststof in combinatie met voedingsmiddelen is een beproefde combinatie. Denk bijvoorbeeld aan het veelvuldige gebruik van kunststof materialen bij de verpakking van eet- en drinkwaren. Daarbij is het natuurlijk wel van groot belang dat het gebruikte kunststof aan alle veiligheidseisen voldoet. Zoals het ook essentieel is dat het kunststof ook bestand is tegen de eigenschappen van de voedingsproducten. En natuurlijk heeft Polymess ook hier rekening mee gehouden. Zo wordt er gebruik gemaakt wordt van ‘food graded’ kunststof dat geen schade ondervindt van permanente blootstelling aan zout water. Een ideale oplossing dus!

Contact opnemen

Vraag een offerte of meer info aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.